"Onafhankelijk no nonsens pensioenadvies"

Uw contactpersonen

  • Clarie Bergamin (relatiebeheer inkomen)
  • Marco van Bostelen (adviseur)
  • Herman Broere FFP (adviseur)
  • Edgar Gilijamse RPA (adviseur)
  • Debby van Hevelingen (relatiebeheer)
  • Arthur de Jong (adviseur inkomen)
  • Astrid Tacx (relatiebeheer)
  • Jan Zwiers BPLA RPA (adviseur)

Edgar Gilijamse & Jan Zwiers zijn Register Pensioen Adviseurs (www.rpa.nl). Herman Broere is Gecertificeerd financieel planner (www.ffp.nl)

Over ons en historie

Buro Zwiers te Alphen aan den Rijn en Vleuten (gemeente Utrecht) is opgericht door ing. Jan Zwiers. Jan heeft inmiddels ruim 20 jaar ervaring op het gebied van pensioenen en financieringen. Na een periode bij een grote verzekeraar gewerkt te hebben, heeft Jan in 2009 zijn eigen pensioenadviesburo opgericht met een nieuwe manier van adviseren. Buro Zwiers was één van de eerste pensioenadviseurs die niet op provisie werkte, maar uitsluitend betaald werd door de klant voor de gedane werkzaamheden. Om het helemaal transparant te maken werd er zelfs geen productoplossing aangeboden. Inmiddels moeten alle adviseurs op onze adviesmanier werken. Er is immers per 1 januari 2013 een verbod op provisie bij pensioen en financieel advies. Daarom stond de weg vrij om klanten ook te helpen met productoplossingen. Inmiddels is Buro Zwiers onderdeel van de VMD Koster Groep BV (evenals www.pensioen.com) en leidt Jan de pensioen en financiële adviesafdeling van 3 bedrijven, uiteraard nog steeds met dezelfde visie en werkwijze zoals bij oprichting van Buro Zwiers.

Dus:

Geen verkoop van een produkt, maar advies op basis van een urendeclaratie of vaste prijs.

Hierdoor neemt de objectiviteit toe. Het advies kan immers ook zijn dat alles goed geregeld is! Door het advies los te koppelen van het verkopen van een produkt, of het beheer ervan, geven wij dus echt onafhankelijk advies. U als klant bepaalt uiteindelijk zelf waar produkten worden ondergebracht. Het kan zijn dat gekozen wordt voor een bank, verzekeraar, premie pensioeninstelling (PPI), algemeen pensioenfonds (APF) of een direct kanaal.


Doel: zelf pensioenkeuzes maken tegen een goede prijs

Het doel is om de klant te adviseren tegen een goede prijs. Buro Zwiers vindt dat de klant met dit advies zelf een goed afgewogen keuze moet kunnen maken. Er is ook een vergunning verleend door de Stichting Autoriteit Financiële Markten (AFM).

     AFM Vergunning 12017952


Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Buro Zwiers heeft maatschappelijk ondernemen in een hoog vaandel staan. Er wordt onder andere jaarlijks een donatie gedaan aan:

1.    Stichting FloJa Malawi (www.flojamalawi.nl). Kinderopvang kwetsbare en weeskinderen in Ngara, Malawi.

2.    Stichting Vrienden van de Zonnewereld (www.zonnewereld.net). Stichting voor financiering van schoolprojecten